Шотова Наталя. Досвід вчителя

Блог вчителя зарубіжної літератури Валер'янівської ЗОШ I-III ст.

Результати досвіду та їх аналіз

Комментировать

Багатьом своїм учням я прищепила  любов до літератури та до мови. Дехто з них сам став учителем і вже працює в  школах нашої країни. Мені це дуже приємно. Навіть серед моїх колег, вчителів зарубіжної літератури, є мої колишні учні. Це Шаповалові З.І.., наш завуч, та молода вчителька Морозова І.В. Вони і сьогодні не соромляться звертатись до мене з запитаннями,  розповідають про свої успіхи або просять поради.

Мої колишні та теперішні учні мають публікації у газетах, районній та обласних, всеукраїнській «Долоньки», де розповідають про себе та свою родину, про шкільне життя та цікаві події в селі.

За підсумками районного конкурсу «Юний кореспондент» (2004 та 2005 рр.) нагороджені дипломами та цінними подарунками. А в конкурсі «Творча юнь Донбасу» стали районними переможцями (ІІ місце у 2005 р.).

Мої вихованці беруть участь і у всеукраїнських конкурсах. Так учениця 11 кл. Стегній Люба стала переможцем районного конкурсу, присвяченого річниці дипломатичних відносин з Грузією (ІІ місце). Її  творча робота називалась «Грузія – країна моєї мрії». А Маркін Богдан (10 кл.) переміг у районному конкурсі «Історія одного села».

Я входжу до складу активних учасників районного постійно діючого семінару вчителів зарубіжної літератури, де я часто виступаю з різних питань, даю відкриті уроки для своїх колег.

Кілька років тому я була залучена до роботи в обласній творчій групі. У 2005 році я розробила контрольно-ситуативні вправи з зарубіжної літератури для 8 і 9 класів. У 2009 році склала програму елективних курсів «Юные корреспонденты» для учнів 10,11 класів.  Робота у творчій групі виявилась цікавою і мені подобається.

У 2004-2005 навчальному році працювала над апробацією підручника В.Фесенка «Зарубіжна література» 8 кл. (на обласному рівні).У 2010 році моя учениця Горбач Марина (9 кл.) посіла перше  місце у районному конкурсі «Пам’ять серця» у номінації «Літературний твір».